10.8.2012

Woop! Bertat paljastavat (kuvauspäivästä)


Olipa kerran puolitoista vuotta sitten, kun Nyholmin Emma liittyi berttoihin. Siitä ilon päivästä asti meidän on pitänyt otattaa uusi ryhmäpotretti ja vihdoin viime perjantaina homma saatiin vietyä käytännön tasolle. Hitaasti hyvä tulee! Bujaa!

Kuvauspäivä alkoi Soikan luota kello yhdeksän, Ahosten tyttärien tapauksessa 9.22. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Anycase, ensimmäiseksi kerrattiin päivän aikataulu, jonka jälkeen Soile ja Veera lähetettiin metsästämään puuttuvia asioita, kuten ruokaa. Siiri aloitti hiustenlaiton Emmasta ja Salla istui Meikkitaiteilija Nina Piippasen taikapenkkiin. Vaihto! Sallan hiukset, Emman meikki. Vaihto! Siirin meikki, Siirin tukka (selkeesti monitehonainen). Sitten seurasi Masterchef Soilen tarjoilema ruokatauko, kanasalaattia seuranaan tummapaahdetut karjalanpiirakat, kyllä käy! Ja ei muuta, ku homma jatkuu, Veeran  meikki, Soilen karvat. Vaihto! Veeran polkka, Soilen meikki. Tähän väliin pakko heittää iso ylävitonen Nina Piippaselle, kaksi ämmää: mieletön meikki! Huh huh, nainen maalasi lonkalta jokaiselle omanlaisen, sulle, mulle ja hänelle istuvan silmämeikin. Kaksi teetä: törkeen taitava! Kuvat puhukoot puolestaan.

Nyt kuvauksiin. Ihan käsistähän se lähti.

Kolmelta kaahattiin Valokuvaaja Iida Liimataisen studiolle Kauppakadun yläpäähän, missä odotti Emmi red head Virtanen ja yllä mainittu meitä varten tilatun uuden Batmanin viittaakin mustemman taustakankaan kanssa! Hiaaa! Ei muuta, ku Spotify tulille ja ensimmäinen tanssija uunista kameran eteen. Next. Ja next. Mikään ei oo kyllä mukavampaa, kun tehdä duunia ammattilaisen kanssa, joka tietää mitä tekee ja jättää sulle vapaat kädet ja jalat säheltämiseen. Iida ja Emmi oli napakoita, tarkkoja ja tehokkaita, mutta silti oli aikaa kokeilla ja keskittyä kuvausteknisten asioiden lisäksi kuvien tanssillisuuteen, mikä monien kuvaajien kanssa voi olla haaste. Tässä Team Liimatainen-Ahonen pelas pallon kotiin. Toinen karjui "hilaisitteko takapuolenne valoon", samalla kun toinen "pituutta niihin raajoihin gorilla". Yhteistyö = maali. Samaan aikaan paikalla kokoontui myös vaahtokarkkikerho, eli homma eteni hupsuttelua unohtamatta.

Studiokuvien jälkeen ajoimme Emmin kanssa miljöökuvauksiin Kiviset ja Soraset -laaksoon. Voin paljastaa, että vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei puuttunut tälläkään kertaa, kun naiset parkourasivat jyrsijäntappokorkkareissaan kiviltä toisille tihkusateessa. Tästä huolimatta bileet pysyivät katossa koko päivän! Kaikki antoivat parastaan, me haluttiin kaikki tai ei mitään! Henkilökohtasesti oli mukava huomata kehitystä tapahtuneen sitten viime kuvauksien, jolloin meno oli enemmänki vapise Veera. Nyt se oli vapise kamera, buuhuu! Oli meillä paikalla myös yksi luonnonlahjakkuus nimeltä Emma ensikertalainen, joka esitteli sellaisen mimmin, että oksat pois ja ovi auki ettei tule liian kuuma. Grau ja kiss ja mau!

Loppuun vielä todettava, että ei vitsi mitä ydintiedettä toi valokuvaaminen on. Iidan yksikään Emmille antamista ohjeista ei lävistäny meidän ymmärrystä. "Siirrä se 689H mega poks piks spitteri 35,2 asteen kulmaan ja vaihda zip zap zupperi lamppu johonki joka ei välky." Nonni joo, selkis homma, heti vai kohta?

Kiitos ja hali kuuluu kaikille päivään osallistuneille! K i i t o s! Timanttinen meno, afrikantähtipäivä! Jääkää odotteleen kuvia, niitä putkahtelee tulevaisuudessa. PS. Tossa höpö höpö-maistiaisia. Pus, Veera

"Puhalletaan yhteen hiileen, huudetaan yhteen ääneen"

Veera sateensuojakolossa

Emma. Vampyyrinainen Kuokkalasta!

Söpöilyä? <3

Niin no. Ei tästä kuvasta sen enempää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti